„Нависоко“ на Миро и Койна Русева е най-предпочитаната песен за пътуване

Това лято за втори път БГ РАДИО и Shell дадoха възможност на слушателите да подредят своя класация със Стоте най-любими български песни за пътуване. На 23 август перфектният български саундтрак на лятото прозвуча в почти десетчасова класация, излъчена в ефир. Над 12 500 вота, получени през един от най-ваканционните месеци в годината на www.bgradio.bg, определиха като големия победител „Нависоко“ на Миро и Койна Русева, песента, която двамата представиха за първи път на Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2019.

 

В ефир, когато научи новината, че „Нависоко“ е номер 1, Миро благодари на всички слушатели, които са гласували и на екипа на песента – на Койна Русева и Игор Марковски. „Изключително съм щастлив, че избрахте тази песен за най-любима песен за пътуване това лято. Нека посоката ни винаги е на високо – защото ние не сме от тук, ние сме от там, от високото.”

 

Сред артистите с най-много песни в класацията са Графа – със седем, Миро, СкандаУ и Любо Киров – с по пет, Ицо Хазарта и Ъпсурт, Васил Найденов и Михаела Филева – с по четири песни. Припомняме, че в първото издание на подреждането на първо място застана „По-полека“ на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

 

А ето и как изглежда Топ 5 от класацията на слушателите на БГ РАДИО с любими песни за пътуване за 2019:

 

  1. Нависоко – Миро и Койна Русева
  2. По-полека – Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени
  3. Черната овца – АХАТ
  4. Cash – Графа и NDOE
  5. Браво Ицо Хазарта

 

БГ РАДИО дава възможност на всички, които са пропуснали излъчването на живо на Топ 100 български песни за пътуване, да чуят повторението на класацията и в неделя на 25 август от 14:00. Класацията с песни за пътуване се осъществи с подкрепата на Shell, а от всички слушатели, гласували в нея, ваучер на стойност 300 лв. за гориво от Shell плюс 10 000 ClubSmart точки спечели Нели Найденова от Русе.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share