Джамбазки твърдо за смъртното наказание

Сексуалните насилници трябва да минат през медицинско третиране, което да ги направи безопасни.

Тази позиция изрази евродепутатът Ангел Джамбазки пред Нова тeлевизия за идеята на ВМРО за химическа кастрация. Иначе той е категоричен привърженик на смъртното наказания. По мнението му обществото не приемало тази идея. Също така насилниците трябва да получават доживотен затвор без замяна. Това не е изборна тема, това е всекидневие, отсече евродепутатът.

Съкратеното съдебно следствие трябва да отпадне, е мнението му. За мен не са важни правата на престъпника, заяви Джамбазки. За мен е важно никога повече да не е на улицата, допълни той.

Адвокат Ивета Анадолска е категорична, че химическата кастрация не е решение. Тя няма да постигне търсения ефект, смята тя. Кастрацията намалява действието на тестостерона, но няма да промени психиката на престъпника. Анадолска приема идеята да отпадне съкратеното съдебно следствие за някои престъпления. Тя е против решаващата роля да е на прокурора за съкратеното съдебно следствие. “Защо отгледахме тези зверове?”, пита адвокатът.

Сексологът Румен Бостанджиев изтъкна, че идеята за химическа кастрация звучи сталинистки. Трябва да имаме предвид генезата на такъв тип прояви, обясни специалистът.

Трябва да се мисли системно и в превантивен план. Идеята за кастрацията в предизборна ситуация печели привърженици, по думите му. Кастрацията едва ли ще промени нещо в този род насилници, според Бостанджиев. Той дори предположи, че насилствено кастрираните насилници ще станат още по-агресивни.

Повод за искането му е убийството на 7-годишно дете, което е било насилено в Сливенско навръх Голяма Богородица. За случая е обвинен Мартин Трифонов, който направи пълни самопризнания.

Мартин Трифонов е обвинен в убийство, блудство и изнасилване. Той бе в болница под засилена полицейска охрана, след като след няколкочасови преследвания и оказване на съпротива беше настигнат и прострелян от полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share