„В кръг“ с две награди в Сараево

Най-новата продукция на режисьора Стефан Командарев „В кръг“ взе две от най-престижните награди още на първия фестивал на който беше представена. Филмът направи световната си премиера на 18 август в основната конкурсна програма на 25-тото издание на кинофестивала в Сараево.

Две от шестте фестивални награди отидоха при нашия филм. Ирини Жамбонас е най-добрата актриса за дълбоко и многопластово изпълнение. За изключително постижение в европейската аудиовизуална култура филмът е отличен с наградата CINEUROPA.

„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. По примера на първия филм и тук епизодите са снимани в един кадър за по-голямо въздействие и автентичност. Сред звездния актьорски състав личат иената на Ирини Жамбонас, Павел Попандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова и Ованес Торосян.

Гледаме „В кръг“ от 8 ноември 2019 година.

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share