Revolut засилва изпълнителния си екип с нови ключови назначения

• Волфганг Бардорф, от Goldman Sachs и Deutsche Bank, е назначен за Treasurer

• Филип Дойл, от ClearBank, е назначен за директор „Финансова престъпност и превенция“

• Стефан Вил, от N26 и Credit Suisse, е назначен за заместник финансов директор.

Водещият британски финтех Revolut с над 6.5 милиона потребители в Европа продължава да укрепва своя изпълнителен екип с назначаването на нов Treasurer, директор „Финансова престъпност и превенция“ и заместник-главен финансов директор

Волфганг Бардорф, който се присъединява от Deutsche Bank, където до момента е бил глобален ръководител на “Модели и методи за управление на паричната наличност” и бивш изпълнителен директор в Goldman Sachs, е назначен за Treasurer.

Филип Дойл, бивш ръководител на отдел „Финансовата престъпност“ в ClearBank, а преди това мениджър „Превенция на финансови измами“ във Visa, е назначен за директор на отдел „Финансова престъпност и превенция“. Дойл ще подкрепи Revolut в мисията на компанията да изгради най-сигурната и надеждна финансова платформа в света.

Стефан Вил, бивш старши вицепрезидент по финансите на немската N26 и бивш мениджър „Корпоративни финанси“ в Credit Suisse, е назначен за заместник-главен финансов директор. Стефан ще докладва на новоназначения финансов директор на компанията, Дейв Маклийн, бивш изпълнителен директор на Metro Bank и Barclays.

„Тази година направихме няколко ключови назначения в ръководния екип на Revolut. Докато продължаваме да укрепваме нашето управление и процеси, ние наехме някои от най-талантливите професионалисти, с дългогодишен опит, предоставяйки добри практики от световна класа. Очаквам с нетърпение да посрещна Филип, Стефан и Волфганг в изпълнителния екип на Revolut и не се съмнявам, че знанията им ще бъдат безценни за нашето развитие,” – каза Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut.

През последните месеци Revolut нае редица висши ръководители, включително Ричард Дейвис, който преди това изпълнява висши ръководни роли в HSBC, Barclays и TSB, като свой главен директор „Операции“. Към екипа също така се присъедини и Дейв Маклийн, бившият финансов директор на Metro Bank, като главен финансов директор на Revolut.

Към момента Revolut има над 6.5 милиона потребители в Европа и планира да стартира бизнесс дейност в Северна Америка и Азия по-късно тази година. Компанията е на мисия да изгради хъб, който позволява на клиентите да управляват всичките си финанси от едно място.

През последните месеци Revolut значително подсили продуктовото си портфолио с множество иновативни услуги, включително и платформа за търговия с акции без комисионна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share