Страхове оживяват в спектакъла CAGED

Страхът е неотменна част от нашето съществуване. Той сякаш винаги е настоящ. Непрестанно се опитваме да го прескочим, смекчим, укторим или отречем. В търсене на противодействащите му сили често попадаме в неговата коварна прегръдка – клетка, изтъкана от собствените ни несигурности.
Спектакълът CAGED ще извади на показ многобройните лица и измерения на страха. И то без страх. Няма да търси или предлага начини за преодоляване на страха, властващ на умовете ни.

CAGED е дебютна продукция на Gaya Dance Company. В нея танцьорите от Корея Бонг Су Ким, Йонгджун Шин и Джийон Янг и с хореографията на Пансън Ким ще представят съвременното танцово и театрално изкуство. Кoмпозицията и музикалното изпълнение ще бъдат реализирани от Емилиян Гацов – Елби и джаз вокалиста Павел Терзийски. Страховете ще оживеят на сцената под формата на майсторски изработени маски от Мариета Големехова и кукли, които ще бъдат в ръцете на Полина Христова и Стефан Димитров. Сценографията е осъществена от Никола Тороманов. От Франция пристига Каролин Вандам, чиято е идеята за светлинния дизайн на спектакъла.
Проектът е продукция на Фондация „ЕДНО за Култура и Изкуства“ и е в партньорство с община Пловдив, Министерството на културата на Република България, Media Networks и „Европейски пътища“.
Премиерата на CAGED е на 7 септември от 19:30 часа в голямата зала на Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив

Велин Манов

Фотографии – Стефан Н. Щерев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share