“Турандот“ с грандиозна премиера на „Опера в Летния театър –Варна 2019“

На 19 август от 21 часа ще бъде представена премиерата на „операта „Турандот“ от Джакомо Пучини. Спектакълът е част от афиша на десетото издание на „Опера в Летния театър –Варна 2019“ и ММФ „Варненско лято“.
Заглавието е копродукция с Parma OperArt – Summer Reggia Opera Festival. След реализацията на постановката през месец юли на фестивала “Реджо ди Колорно” в Италия, публиката на Опера в Летния театър ще види за първи път “Турандот” на българска сцена. За Варненската опера е чест да представи своите солисти от най-висока класа за всички роли: Турандот – Димитринка Райчева, Калаф – Валерий Георгиев, Лиу – Илина Михайлова, Тимур – Деян Вачков.
Диригент Лоренцо Бизари, Италия. Режисьор Еди Ловальо.
Операта е създадената по едноименната пиеса на Карло Гоци. Китайският приказен сюжет вдъхновява Джакомо Пучини да създаде последната си творба. По желание на самия Пучини, след смъртта му по неговите скици операта е довършена от неговия ученик Франко Алфано.
Финал на десетото издание на „Опера в Летния театър – Варна 2019“ ще сложи традиционната Оперна гала на 22 август. Диригенти Борислав Иванов и Кръстин Настев. В заключителния концерт на оперното лято по традиция участват солисти, оркестър и хор на Държавна опера Варна, които ще представят богата и пъстра програма от световната музикална съкровищница.

БИЛЕТИ:
Online в Еventim.bg чрез услугата Print@Home:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/tmpc-varna-21/promo.html…
Каса ТМПЦ, пл. „Независимост“ 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share