Манолова: Не деля хората по партийна принадлежност и цвят

Единственото обяснение на уволнението на медицинската сестра Мая Илиева е, че като вдъхновител и организатор на протестите на медицинските сестри, се опитват по този начин да покажат едно показно репресирани и останалите протестиращи да се откажат и протестите да спрат. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” националният омбудсман Мая Манолова. Никой до момента не си е позволил да се усъмни в професионализма на Мая Илиева, затова е толкова нагло това отношение на работодателите и на властта. Всъщност работодателите искат да угодят на властта, поставяйки под съмнение безупречния професионален стаж и поведение на уволнената медицинска сестра, каза още националният омбудсман.

По темата с евентуалната й кандидатура за кмет на София, Мая Манолова коментира, че ако реши да се кандидатира, тя ще стане кмет на столицата. Опитите за атаки срещу мен показват страх, че ще се кандидатирам и че имам шансове да спечеля, допълни тя.

Приемам всякаква подкрепа от българските граждани, без да ги деля по партийна принадлежност и цвят. Какво ще работи Мая Манолова след октомври не е важно, важни за гражданите са другите теми, добави националният омбудсман. Тя отбеляза, че ако реши да се кандидатира, то ще го обяви публично. Мая Манолова добави, че не е водила разговори с никоя политическа сила или със Слави Трифонов относно подкрепа за евентуална нейна кандидатура за кмет на София.

На въпрос дали има имоти в провинцията, Мая Манолова обясни, че има 120 квадрата с двор от повече от декар близо до София. Тя се намира в Рударци и е публично декларирана, каза националният омбудсман. Имам апартамент и в кв. „Хладилника” от 94 квадрата, допълни Манолова. Тя отбеляза, че всичко, което е могло да бъде проверено при нея , е проверявано. Моите доходи са публични и нямам от какво да се притеснявам, каза националният омбудсман.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share