Драматична загуба на българските волейболисти

Волейболистите на България  бяха на точка от класиране на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

В директен сбъсък в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна националите ни загубиха от Бразилия с 2:3 гейма. Близо. 6000 души станаха свиделите на тричасова изключителната битка, в която за съжаление състезатели ни отстъпиха.

Срещата започна равностойно. България поведе след първото техническо прекъсване с 8:7. След това нашите се развихриха и поведоха с 6 точки при 17:11. Бразилия намали до 22:23, за да поведем в резултата след 25:23. Още в началото на втората част Тодор Скримов се контузи. При опит за блокада той си навехна глезена. Геймът започна с размяна на точки, за да се стигне до 15:10, 20:15, 23:17 и победа с 25:19, с което България поведе с 2:0 гейма. Третата част се движеше точка за точка. Волейболистите ни имаха възможност да затворят мача при 26:25, но изпуснаха победата, след 30:32 и олимпийските шампиони намалиха изоставането си на 1:2. Четвъртият гейм премина изцяло под диктовката на Бразилия. Единствено при 4:5 и 14:15 успяхме да се доближим максимално близо. Бразилците затвориха частта след 25:15 и изравниха резулатата. Стигна се до решителен пети гейм, в който олимпийските шампиони отново доминираха. Нашите поведоха с 4:2. Смяната на полетата се извърши вече при изоставане от 6:8. България се доближи до 9:10, но класата на бразилците си каза думата и след 12:9 те затвориха гейма и мача с 15:11.

За България остана още един шанс за участие в Токио. Националите ще се пробват в континенталната квалификация през януари догодина. Тя ще бъде изключително трудна. В нея ще участват и силните отбори на Сърбия, Франция и Холандия. Те също като България завъшиха на второ място в своите групи по-рано днес.

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share