Пилотът на Wizz Air Ференц Тот стана световен шампион по въздушна акробатика за шести път

Пилотът на Wizz Air Ференц Тот за пореден път защити шампионската си титла на 22-рия Световен шампионат по въздушна акробатика с безмоторни самолети в Дева, Румъния. Той спечели 5 от 6 рунда и извоюва петата си поредна шампионска титла от общо шест спечелени досега. Постижението затвърди мястото на 50-годишния пилот сред най-великите личности в света на спорта. Освен световни титли той е печелил и три европейски шампионата, както и златен медал на Световните игри – международни състезания по различни спортни дисциплини, които не са включени в програмата на олимпийските игри.

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа беше представена от общо трима пилоти на Световния шампионат. Станислав Макула, с полет от базата на Wizz Air в Гданск, се класира 7-и в безлимитната категория (Unlimited). Сънародникът му Славомир Чикон се класира 12-и в категорията за напреднали (Advanced). Макула беше част и от полското трио, което грабна сребърния медал в отборното състезание.

Wizz Air е изключително горда с екипа си от добре обучени пилоти, за които професията е не просто работа, а страст, и които често практикуват летене дори през свободното си време. Благодарение на постоянното развитие на авиокомпанията, Wizz Air предлага все повече и повече кариерни възможности както за опитни, така и за начинаещи пилоти. Желаещите, с малко или без летателен опит, могат да кандидатстват в Академията за пилоти на Wizz Air, където могат да придобият Лиценз за търговски пилот и да станат част от екипа на Wizz Air.

Андраш Радо, мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, заяви: „Целият екип на WIZZ Air поздравява Ференц Тот за историческото постижение. Гордеем сме с екипа ни от пилоти, които са сред най-добрите в индустрията. Именно техните умения и страст към летене играят ключова роля в това Wizz Air днес да е сред десетте най-безопасни нискотарифни авиокомпании в света. Нашата Академия за пилоти в момента приема кандидатури от тези, които мечтаят за кариера на пилот и биха искали да летят с една от най-младите и най-модерни флотилии в Европа. Надяваме се, че един ден, някои от новобранците ще се достигнат фантастичните постижения на Ференц Тот.“

* * *

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share