ММС ще отбележи Международния ден на младежта с младежко изложение и фестивал в Бургас

По случай Международния ден на младежта – 12 август, Министерството на младежта и спорта организира младежко изложение и фестивал на цветовете. Домакин на събитията е Община Бургас, като всички дейности през деня ще се проведат в Морската градина.

Темата тази година е „Да преобразим нашия свят“ с фокус върху Цел №4 от Целите за устойчиво развитие 2030 – „Oсигуряване на приобщаващо качествено образование и насърчаване на възможностите за учене през целия живот за всички“.

12 август е обявен за Международен ден на младежта от ООН през 1999 г. В България за първи път датата се отбелязва официално през 2007 г. Международният ден на младежта дава възможност на държавите по света да разгърнат потенциала на младите хора, да отбележат техните постижения и да планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на обществото. Денят предоставя уникалната възможност за това младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

 

Програма:

 

17,00 ч. – Младежко изложение „Да преобразим нашия свят“ (Морска градина – Пантеона)

– Можеш да научиш много полезни за теб неща;

– Да се информираш за дейността на младежки организация от цялата страна;

– Да се включиш в интерактивни занимания на място

 

20,00 ч. – Фестивал на цветовете (Морска градина – Пантеона)

Идеалният завършек на един летен ден, изпълнен с радост, веселие, пъстрота, изненади и младежки дух. За доброто настроение на цветния празник специален гост ще бъде българския диджей Double D.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share