Медицински специалисти от цялата страна излизат на протест в подкрепа на Мая Илиева

Медицински специалисти от цялата страна излизат на протест в подкрепа на дисциплинарно уволнената от частна болница Мая Илиева. Тя беше един от организаторите на демонстрациите с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Демонстрацията ще се проведе на булеварда пред лечебното заведение, в което до скоро е работела Илиева.

Медиците ще носят лентички “Не на страха” и “Аз съм Мая Илиева”. Пред “Хоризонт” главната сестра на столичната болница по Белодробни заболявания Веселина Ганчева заяви:

“Излизаме всички, които не са работа. Отделно от септември започваме масови протестни действия и този път ще бъдем много твърди и безапелационни. Ние се борим за адекватно на труда и квалификацията ни заплащане. Всички пациенти и колеги сложиха лентички в нейна подкрепа. Те са наясно и виждат как една сестра работи по не знам си колко часа, как работи с абокат, защото е по-болна от болните и въпреки всичко как една сестра обслужва по 20-30 човека и как се раздава на 100%.”

Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи протестиращите медици. Протести в подкрепа на Мая Илиева и за по-добри условия на труд ще се проведат и в Пловдив, Варна и Момчилград.

Междувременно Манолова ще проведе втора среща с жители на няколко столични квартала, които протестират срещу презастрояването. Някои от тях са „Горубляне”, „Обеля” и „Младост”. По време на дискусията ще бъдат обсъдени постъпилите предложения от кварталните гражданските инициативи, както и възможните решения за недопускане да се унищожават зелени площи и детски площадки. Покани за участие в срещата са изпратени до столичния кмет Йорданка Фандъкова и началника на ДНСК Иван Несторов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share