Проблеми с водата в Симеоновград

Проблеми с водата в Симеоновград. Вече 12 години хиляди жители на града не могат да пият вода от чешмите си. Причината е високо съдържание на манган, който прави водата негодна. Тя спира често, а след спирането, дни наред тече черна. Ако проблемът е отдавна, то още по-тежък става той в летните месеци и в жегата.

През седмицата хората в Симеоновград поискаха среща с ВиК и с общината. Те разказаха, че от масовия протест преди 4 години, няма промяна със състоянието на водата. Отправени са няколко сондажа, но не е открит достатъчен дебит на водата. Остава единствено решение – пречиствателна станция, която обаче е изключително скъпа.

Следващият етап е пречиствателна станция и частично подмяна на трасето след пречиствателната станция, а дори да се построят нови сондажи, те ще бъдат омангарени, понеже в долното поречие на Марица има манган, каза директорът на ВиК-Хасково – Тодор Марков.

Преди много години водихме кореспонденция с МРРБ. Възстановихме исканията за прочиствателна станция за обезманганяване на водата. Хората имат нужда от нея и са прави в исканията си, каза още кметът на Община Симеоновгад – Милена Рангелова.

Единственият вариант е да бъдат отпуснат милиони от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за пречиствателната станция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share