Министър Кралев връчи почетен плакет на Денис Димитров за среброто му от Европейското първенство по кану-каяк

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС Денис Димитров за успеха му на Европейското първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., което се проведе от 9 до 14 юли в Рачице, Чехия.

В чешкия град Димитров, който е едва на 18 г.,  завоюва сребърен медал в дисциплината 500 м едноместен каяк, като измина дистанцията за 1:40.806 мин. Преди нашия състезател финишира само датчанинът Магнус Сиберсен (1:40.070), а трети остана чехът Томаш Собисшек (1:41.018).

Министър Кралев поздрави Денис Димитров за отличното му представяне и му пожела да продължава подготовката си с мотивация да радва България с бъдещи успехи. За Димитров предстои световно първенство за юноши и младежи до 23 г., което ще се проведе от 1 до 4 август в румънския град Питещи.

Почетен плакет от министъра получи и Цветан Иванов – национален треньор на юношеския отбор.

Старши треньорът на националния отбор по кану-каяк Милко Казанов запозна министър Кралев с протичането на подготовката на състезателите ни за предстоящите състезания, на които ще се борят за квоти за Олимпийските игри в Токио 2020.

На срещата бе засегната темата за състоянието на гребните бази и школите по кану-каяк в страната. Цветан Иванов сподели, че гребната база във Видин, където тренира с клубните си състезатели,  се е превърнала в едно от най-модерните съоръжения за тренировки по кану-каяк в България след извършения ремонт през 2018 г. Треньорът на юношите коментира, че успешните състезатели в кану-каяка са от градове, в които има подходяща спортна инфраструктура.

Министър Кралев изтъкна, че фактор в изграждането на добри спортисти е обучението им в училище. Като пример спортният министър посочи допълнителния час по физическо възпитание, воден от професионални треньори, който вече дава резултати след въвеждането си в 12 училища във Варна. Според Кралев и други общини трябва да предприемат стъпки в тази посока.

На срещата присъства и изпълнителният директор на Българска федерация по кану-каяк Евелина Петрова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share