Превозвач пред фалит заради отлагането на тол системата

Севлиево остава без междуградски транспорт. Причината е продажбата само на скъпи едноседмични винетки, информира Нова телевизия.

Пламен Боевски от 20 години е в транспортния бранш. Имам 12 автобуса, обясни той. На 17 юли разбрал, че трябва само скъпи винетки да купува. 800 лева е годишната винетка. Месечната е 80 лева, а седмичната е към 40 лева. Сега му се наложило да купува 200% над обичайното.

Когато разбрах за забраната на винетките, леко се ядосах, подчерта Боевски. Трябва да имаме вариант тол система или винетки, смята той. Наредил на шофьорите да не купуват винетки.

Олег Асенов от национално тол управление не приема, че незнанието на закона може да оправдава някого. Всеки има усещане за вътрешна справедливост, каза той. Най-голямата справедливост идвала от закона.

Законът беше логичен, подчерта Асенов. Той очаква още тази седмица да започне продажбата на месечни винетки. Проблемът идва от отлагането на въвеждането на тол системата. Дебат имаше в парламента по темата. Левите дори привикаха строителния министър Петя Аврамова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *