Партията на Зеленски спечели изборите в Украйна

Убедителна победа на партията на президента Владимир Зеленски на предсрочните парламентарни избори в Украйна. „Слуга на народа” получава близо 41 процента, според неокончателните резултати.

На този етап 5-процентната бариера минават пет партии, като президентската партия има 30 % преднина. Въпреки мнозинството си, президентът Зеленски ще трябва да търси коалиционен партньор за съставяне на правителство. Предсрочните избори бяха свикани именно от новия президент Владимир Зеленски. Той не скри, че вече се водят разговори с друг новак в политиката – лидерът на партия “Глас” – певецът Святослав Вакарчук.

“Победата не е само доверие, а и голяма отговорност. За мен и за моя екип. Няма да изоставим украинците. Нашите основни приоритети са същите като на всеки украинец: със сигурност – край на войната, освобождаване на нашите пленници и победа над корупцията в Украйна. Нашето предложение към г-н Вакарчук беше направено още в началото на президентската ми кампания и да, той е добре дошъл. Не можем да настояваме повече. Поканихме го на разговори, той е ново лице”, каза Зеленски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share