Арестуваха млада жена, участвала в телефонни измами

Млада жена, участвала в схеми за телефонни измами, е задържана от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при Областната дирекция на МВР-Пазарджик, съобщават от ведомството.
Тя е изпълнявала ролята на „муле”, като вземала парите от жертвите и ги предавала по веригата. В края на май позвънил стационарния телефон в жилището на 80-годишна жена от Пещера. Гласът отсреща се представил за полицай от „Криминална полиция”, който разследвал случаи на телефонни измами.
След многократни позвънявания с помощта на тази класическа схема жертвата била убедена да даде наличните си спестявания в размер на 3600 лева. Пенсионерката сложила парите в полиетиленова чанта и ги изхвърлила през терасата на къщата.
Работата по случая започнала след получаване на сигнал за случилото се. В резултат на проведените оперативни и процесуални действия е установено, че парите са взети в Пещера от 23-годишна жителка на Троян.
Младата жена е добре известна на органите на реда в Пазарджик и Панагюрище, където и преди е била разследвана като „муле” в схеми за телефонни измами. Тя е задържана в ареста, а спрямо нея е образувано полицейско производство.

Продължава активната работа с арестуваната за изясняване на нейната съпричастност в извършване на телефонни измами на територията на цялата страна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share