Грандиозна премиера на „Цар Лъв“ в Лондон

Принц Хари и съпругата му Мегън Маркъл освежиха атмосферата, след като се появиха с широки усмивки, като млади влюбени, на премиерата на филма “Цар Лъв” в Лондон. Херцозите на Съсекс Хари и Меган присъстваха на премиерата на игралния филм, държейки се за ръце, което предизвика удивлението на присъстващите, пишат британски издания. Херцогинята завладя погледите на всички с елегантната си визия – черна рокля с дължина до коляното, съчетана с черни обувки и чантичка. Меган е заложила на елегантен кок и изчистен семпъл грим. Принцът бе заложил на класически смокинг с папийонка.Сред гостите бяха Сър Елтън Джон и продуцента Pharell, които събраха погледите с екстравагантни детайли във визиите.

Триизмерните римейкове на класически анимации на компанията “Дисни” постигнаха голям успех в бокс-офиса през последните няколко години, но тя разчита на новия си филм “Цар Лъв”, за да достигне върха, предаде Франс прес. Очакванията, свързани с филма с бюджет 250 милиона долара и с актьорски състав за озвучаване на персонажите, включващ звезди като Бионсе, са много големи.

“Цар Лъв” проследява историята на лъвчето Симба, което отмъщава за смъртта на баща си. Почти всички сцени във филма, от представящите гривата на Муфаса до показващите странно реалистичните очи на хиени, са създадени на базата на компютърни изображения. Новият филм “Цар Лъв” обаче не е традиционна триизмерна анимация. Режисьорът Джон Фавро поясни, че филмът е заснет от екип от оператори в света на триизмерната виртуална реалност. Екипът и актьорите трябвало с виртуални каски на главите си да навлязат като във видео игра в африканска савана, за да бъдат заснети генерирани от компютър версии на Симба и приятелите му.

“Членовете на екипа слагаха каски на главите си, проучваха средата и инсталираха камери в света на виртуалната реалност”, каза тази седмица Фавро на пресконференция в Бевърли хилс. Въпросните методи очаровали младия Джей Ди Маккрери, който озвучава Симба в началото на филма.

“Носехме каски на главите си и всеки от нас държеше дистанционно в ръка – разказа той. – Виждахме всичко – Лъвските земи, Лъвската скала. Беше страхотно.” Оператори и сценаристи имали възможност да видят директно пред себе си действието във филма и да направят корекции, свързани например с осветлението. След това заснетият материал бил изпратен в Лондон, където компанията за визуални ефекти Ем Пи Си се погрижила за окончателната му версия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share