Wizz Air въвежда нови такси за своята aкадемия за пилоти

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа и един от най-бързо развиващите се превозвачи в Европа, въвежда нова, по-изгодна схема за плащане на обучението в своята академия Wizz Air Pilot Academy. От този месец всеки, който желае да премине през интегрираното обучение ATPL (A) за пилот на Wizz Air, ще има възможност да се възползва от новата схема за разсрочено плащане на таксата.

Академията за пилоти Wizz Air Pilot Academy стартира през 2017 г., за да предложи на младите хора с малък или никакъв летателен опит, уникалния шанс да получат лиценз за търговски пилоти и перспективата да работят в Wizz Air. От юни 2018 г. академията е отворена и за кандидати от България. Към момента първите кадети по програмата на Wizz Air Pilot Academy вече са на финалната права на обучението си и се подготвят за последния курс за типа самолет, който ще управляват.

За да даде възможност на повече кандидати да сбъднат мечтата си да станат пилоти, Wizz Air предлага нова схема за плащане на бъдещите кадети, при която при общ размер на таксата от 61 460 евро за интегрирано обучение Wizz Air ATO ATPL (A), кадетите ще трябва да платят авансово само първоначална такса от 13 950 евро, докато останалата част от таксата се заплаща на вноски по време на първите години, след като започнат да работят като пилоти в Wizz Air. Освен новата схема за плащане, авиокомпанията планира да отвори своята академия за пилоти и за много други държави.

Към момента интегрираната тренировъчна програма на WIZZ се състои от 750 часа наземни курсове, 60 часа – в симулатор и 145 часа полети, в продължение на 17 до 21 месеца в едно от училищата за пилоти, партниращи на компанията. По време на това начално обучение кадетите получават и развиват необходимите знания и умения, за да стартират кариерата си на пилот в Wizz Air и да подкрепят значителното разширяване на авиокомпанията.

Кадетите, които успешно завършат програмата на Wizz Air Pilot Academy, могат да участват в Програмата за преход между авиокомпании, Курс за квалификация за конкретен тип самолет, Линейно обучение и други вътрешни тренинги в WIZZ, след което ще са готови да започнат да летят като първи офицери в мрежата на WIZZ и да се развиват кариерно.

Wizz Air предлага на своите пилоти шанс за бързо и последователно професионално развитие. Понастоящем, след като се присъединят към авиокомпанията като първи офицери, кадетите могат да кандидатстват за старши първи офицер след около две години и след минимум още две години могат да кандидатстват по програмата за надграждане, за да станат един от командирите на самолет Airbus A320/A321 и на A321neo, който представлява най-новата технология в индустрията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share