Revolut стартира функционалност за дарения

Функционалността „Donations” позволява на петте милиона клиенти на Revolut да закръглят плащанията си с карти и да даряват остатъка на избрана от тях благотворителна кауза

Услугата ще стартира с три първоначални благотворителни организации: WWF, Save the Children, както и ILGA-Europe, като нови ще бъдат добавени през годината

Потребителите на Revolut също ще могат да правят дарения чрез еднократни, седмични или редовни месечни плащания

Британският финтех Revolut стартира новата функционалност „Donations”, която позволява на потребителите да закръглят сметките от своите картови плащания и закръгленото да даряват на благотворителни организации. Потребителите ще могат да правят дарения, без да им се начисляват такси и без да имат задължителен минимум на дарената сума.

За разлика от много традиционни банки и платежни компании, сто процента от сумата, дарена от клиентите, отива в избраната благотворителна организация, като Revolut не начислява такси, за да бъде преведена сумата на организация. Няма минимален праг за дарение и функцията може да се включва и изключва от потребителите по всяко време. Revolut улеснява процеса по регистрация и дава на потребителите още едно финтех решение в името на избрана от тях благотворителна кауза.

WWF, Save the Children и ILGA-Europe са първите три благотворителни организации, които ще бъдат част от програмата, благодарение на призива си към глобалната потребителска мрежа на Revolut. Докато партньорството с тях се развива, Revolut обяви, че през годината ще добавя и нови благотворителни компании към списъка.

Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, каза: „Подкрепата за социалните каузи е важна както за нас като бизнес, така и за много от нашите потребители. Усложненият процес на регистрация и плашещи ангажименти могат да откажат много хора от направата на дарение, така че искахме да изградим функция, която ще позволи да се поддържат добри каузи безпроблемно и сигурно.”

„Ние винаги търсим нови и иновативни начини за постигане на най-голямо въздействие за децата, които се нуждаят най-много. Заедно с Revolut ние ще повишим осведомеността и средствата за нашата спасителна работа, а допълнително ще дадем на децата и платформа за споделяне на техните истории. Можем да изградим по-добро бъдеще за децата навсякъде по света”, каза Джема Шерингтън, изпълнителен директор по набиране на средства и маркетинг в „Save the children”.

„Ние сме първото поколение, което знае, че унищожава планетата и вероятно сме последните, които могат да направят нещо по въпроса. Възможности като тази са от съществено значение, ако искаме да спрем и да обърнем упадъка на природата. Затова се радваме, че сме сред трите благотворителни организации, които се възползват от „Donations” програмата на Revolut, за да насърчим потребителите да защитават местообитания и видове чрез дарения. С нетърпение очакваме да вдъхновим милиони да се присъединят към борбата за нашата планета”, Наоми Хикс, директор партньорства в WWF.

„Сега е моментът да инвестираме в трайна и реална промяна в живота на хората. Затова сме развълнувани да си партнираме с Revolut, защото заедно можем да променим към по-добро живота на LGBT хората. Радваме се, че потребителите на Revolut могат да се възползват от съвременно финансово решение, което улеснява процеса по дарения на средства”, сподели Анна Шепърд, мениджър по набиране на средства в ILGA-Europe.

***

За Revolut
Revolut е създаден като дигитална алтернатива на големите банки през юли 2015 г. от бившите инвестиционни банкери Ник Сторонски и Влад Яценко, работили в Credit Suisse и Deutsche Bank. Първоначално финтехът привлича клиенти, като им позволява да харчат и да превеждат пари в чужбина на междубанковия обменен курс. Оттогава компанията е привлякла над 5 милиона клиенти в Европа със своите възможности за следене на разходите, инструменти за бюджетиране, спестявания и обмен на криптовалути.

Към днешна дата Revolut е събрал приблизително 340 млн. долара инвестиции от известни фирми за рисков капитал, включително Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital и DST Global. Бързоразвиващият се финтех в момента отваря над 12 000 нови текущи сметки всеки ден и обработва обем от над 5,5 млрд. долара всеки месец.

За Save the Children
Save the Children стои рамо до рамо с децата, където е най-трудно да бъдеш дете. Ние правим каквото е необходимо, за да сме сигурни, че те ще оцелеят, ще получат защита, когато са в опасност, и ще имат възможност да се образоват. Заедно се борим за децата всеки ден. Защото всяко дете заслужава възможност да остави своя белег върху света и да помогне за изграждането на по-добро бъдеще.

За WWF
WWF е една от най-големите независими организации за опазване на околната среда активна в близо 100 държави. Нашите поддръжници – над пет милиона – ни помагат да възстановим природата и да се справим с основните причини за упадъка й, особено хранителната система и изменението на климата. Ние се борим, за да осигурим свят с процъфтяващи местообитания и видове и да променим сърцата и умовете, така че да съхраним ресурсите на нашата планета.

За ILGA-Europe
ILGA-Europe са движеща сила за политически, правни и социални промени в Европа и Централна Азия, като обединява близо 600 организации от 54 страни в региона. Нашата визия е за свят, в който достойнството, свободите и пълното упражняване на правата на човека са защитени и гарантирани за всички, независимо от тяхната действителна или възприемана сексуална ориентация, полова идентичност, полово изразяване и половите характеристики.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share